Categorieën
steltenlopers

Lucky Luke viert Carnaval

Om ons 25-jarig jubileumjaar af te sluiten hadden we besloten op persoonlijke titel deel te nemen aan de carnavalsoptocht in Groenlo.

25 jaar Raaf Theater is een mooie tijd. Maar het is ook hard werken om elke keer opgeladen te zijn voor een nieuwe show. Elk jaar moeten we de slinger zelf in beweging zetten en als het dan eenmaal slingert, slingert het zich vanzelf verder.

Carnaval is patroonheilig voor ons werk. Het zottenfeest wordt het ook wel genoemd; Het feest waarbij iedereen gelijk is. Walt Raaf wil kunst maken voor de gewone mens. Zonder pretenties, zonder intellectueel verhaal; Slechts de fantasie wordt geprikkeld. Trouwens een verhaal is ook niet nodig. Walt Raaf bedient zich van beelden uit de wereld, die voor elke wereldbewoner in een oogopslag te snappen zijn. Beelden die gemaakt zijn uit restmateriaal en het Raaf Theater is dan ook al 25 jaar modern en heel duurzaam bezig.

Na een paar jaar afwezigheid van Carnaval in onze straten liet het publiek zich een stukje straattheater weer prima smaken. Lachende gezichten en veel reacties ontlokten Lucky Luke en de Daltons aan het publiek. De steltlopers waren uitstekend in staat de animaties van deze striphelden tot leven te brengen. En we kunnen dan ook zeggen het straattheater-jaar 2023 is geopend!

Lucky Luke & de Daltons. Foto door Jacob Doornheim.