Categorieën
steltenlopers

Serenade op locatie

Stokkenpoppen bruidspaar

Gisteren konden we een jarige en een paar directe familieleden verrassen met een stelten-act. Ze werd 80 en het was ook hun trouwdag. Vandaar dat haar dochters besloten een serenade cadeau te doen.

De buurt liep uit en even was de stilte doorbroken voor de trouwerij van deze steltenlopers! Prachtig past dit in deze tijd, want de hoop op weer leven is nog niet opgegeven, al duurt het gedoe/geniks wel heel lang.

Het Stokkenpoppen bruidspaar is niet alleen een prachtige act geweest op menig trouwfeest, maar ook trok dit vrolijk uitgelaten theater veel bekijks in straten van vele steden in Nederland en de landen rondom.

Stokkenpoppen bruidspaar in solo-uitvoering

De act is een aantal jaren solo gebracht. Aan het pak kan je zien hoe vaak werd gespeeld. Door de zon en ook een beetje zweet is het zwart helemaal wit gebleekt. Pas geleden is het pak gerestaureerd en voorzien van nieuwe stof waar nodig.

Op een festival voor straattheater is het leuk eerst een ronde te doen solo en vervolgens het bruidje tot leven te wekken. Een laatste ronde met de Witte Vogels en het sprookje van Raaftheater is compleet!

Kristiansand tijdens bruiloft tour 2008

Het Stokkenpoppen bruidspaar is gemodelleerd naar vogelverschrikkers. De muzikale omlijsting bestaat uit vioolmuziek van Rieu en zang van Lotti.