Categorieën
artistiek theater

Act in Korenburgerveen

De hele vakantieperiode rond de feestdagen kun je het Raaf Theater tegenkomen met de act Water. Voor toevallige voorbijgangers in het natuurgebied Korenburgerveen in Winterswijk wordt een korte act opgevoerd met dans en didgeridoo-muziek.

Om toch aan de gang te blijven met wat Walt Raaf het liefste doet; straattheater maken op ongewone plekken. Met deze act ‘Water’ is dat het mooist in een natuurlijke omgeving. Zo 2020 op een positieve manier afsluiten en ook het nieuwe jaar welkom heten in deze ongewone tijd.

De windrichting wordt bepaald.

Het natuurgebied Korenburgerveen is ontstaan door klimatologische veranderingen. Het veen ligt in een hooggelegen zandgebied en kan het water vast houden door een soort kom van keileem. Deze is ontstaan in de IJstijd.

Natuurmonumenten pleegt al jaren veel onderhoud aan het veen en het gebied er omheen. Elk jaar komen Kraanvogels, soms om te broeden. Raaf Theater vindt het prachtig naast dit gebied te mogen wonen!

Walt bij zijn zelfgebouwde blokhut.

De act Water wordt al sinds 2000 gespeeld. De eerste uitvoering stond zelfs in New York. Deze uitvoering is gemaakt voor de Grotten van Han, waarbij de kleuren meer herfstig wilden zijn en de sjamaan werd betiteld als Onderwater. Zijn dans is als de golven van de zee en hij duikt onder, gaat met de vissen mee.

Een oosters geïnspireerde dans geeft de onderwaterwereld weer. Foto: A. Riepna

Dit jaar was er genoeg tijd voor creatieve dingen. Helaas was de tendens lange tijd negatief en je creëert beter met een opwaartse spiraal. In de nazomer werd toegewerkt naar de Halloweentijd. Toen dit ook in het niet viel, werd het plan opgevat rond de Kerst in actie te komen. Via het Fonds podiumkunsten middels het project ‘Balkonscènes’ is hiervoor ook ondersteuning toegekend.

Walt Raaf onder water met ondersteuning door fonds podiumkunsten foto: A. Riepna